wonen

19 nov 2019, 20:08

Pepergasthuis: ‘Autoriteit Woningcorporaties’ krijgt laatste woord

Pepergasthuis: ‘Autoriteit Woningcorporaties’  krijgt laatste woord

Het is nog steeds niet zeker of de verkoop van het Pepergasthuis in Groningen door kan gaan. Woningcorporatie Lefier blijft bij haar standpunt dat verkoop de beste oplossing is. Met de kopende partij zou daarover nu alsnog overeenstemming zijn bereikt. Maar deze principeovereenkomst heeft wel goedkeuring nodig van een ‘Autoriteit Woningcorporaties’, die dat oordeel op 9 december zal vellen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een en ander meldt vandaag RTV Noord. Volgens de regionale omroep gaat - als het aan woningcorporatie Lefier ligt - de omstreden verkoop van het Pepergasthuis in Groningen gewoon door.

 

Volgens Lefier is er maandag een goed gesprek geweest met de koper, en daar zijn de partijen tot overeenstemming gekomen. Lefier wil het gasthuis graag verkopen omdat de exploitatielasten te hoog zouden zijn, geld dat de corporatie graag in andere activiteiten steekt.

 

Een zogenaamde ‘Autoriteit Woningcorporaties’ (AW) moet nu een eindoordeel vellen.  Op 9 december is er eerst een hoorzitting over de kwestie, aldus RTV Noord.