wonen

15 nov 2017, 10:10

'Nu al blij verrast wat de opleiding heeft gebracht'

'Nu al blij verrast wat de opleiding heeft gebracht'

De School voor Fotografie is in september gestart met haar basisopleiding in Groningen. Hoe zijn de ervaringen van de eerste deelnemers, nu in februari de volgende groep start? “Ik ben nu al blij verrast wat de opleiding heeft gebracht, en we zijn nog maar op de helft”, vertelt Hester Soer.

Soer volgt in Groningen de basisopleiding, waar ze in zes lesdagen de basisbeginselen van fotografie leert. Ze kwam bij de School voor Fotografie in Groningen terecht via Facebook. “Ik dacht, dit is mijn kans. Voordat ik met deze opleiding begon, maakte ik leuke kiekjes, maar zonder de juiste techniek. Vaak waren mijn foto niet goed scherp en hadden ze niet de juiste belichting.”

 

Met stappen vooruit

Ook wilde ze heel graag van de automatische stand af. “Ik merk dat ik met stappen vooruit ga en bekend word met de verschillende termen en technieken. Mijn foto's worden nu zoals ik ze bedacht heb.”

 

Directeur Saskia te Koppele is blij met de enthousiaste reactie, die ze herkent uit ervaringen van andere cursisten in Breda en Utrecht. “Het gaat echt in je bloed zitten als je er eenmaal mee bezig bent. Het zoeken naar de onderwerpen voor je opdrachten, het onder de knie krijgen van de techniek.”

 

Lesstof

Ook Mayola Dijksman, freelance grafisch vormgever/DTP-er, volgt in Groningen de basisopleiding. “Ondanks dat ik al veel fotografeer, wilde ik nog meer beheersing over het eindresultaat.”

 

Ze is te spreken over de lesstof. “Die is breed van opzet, van goed niveau en daagt je uit om op onderzoek te gaan en de grenzen van je kunnen te verleggen. De behandelde theorie wordt versterkt door (thuis)opdrachten, waarbij je het geleerde direct in de praktijk brengt. Een ideale manier van leren in mijn ogen.”

 

Groepsgrootte

In de groep zitten maximaal 12 personen. “Daardoor is er veel tijd voor individuele aandacht en het bespreken van de gemaakte opdrachten”, vertelt Dijksman. “Dat maakt ook dat deze opleiding voor iedereen iets te bieden heeft. Ongeacht je kennisniveau.”

 

De basisopleiding wordt gegeven in De Puddingfabriek.  De komende opleidingen starten bij voldoende inschrijvingen op vrijdag 9 en zaterdag 10 februari. De lessen zijn om de week.

 

Benieuwd naar andere opleidingen?

Kijk op de website van de School voor Fotografie.