wonen

12 nov 2018, 10:10

Intocht Sint zaterdag in Groningen nu ook live te volgen

Intocht Sint zaterdag in Groningen nu ook live te volgen

Komende zaterdag 17 november komt Sinterklaas naar Groningen. Dat is altijd een van de indrukwekkendste momenten voor ouders om met hun kinderen naar toe te gaan. Mocht u echter verhinderd zijn, dan is de intocht nu ook digitaal te volgen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De route van de Sint en zijn gevolg komende zaterdag is vanaf de Noorderhaven tot en met de Grote Markt namelijk te volgen via de app volksvermakengroningen. Wilt u de intocht dus vanuit huis mee maken: download dan de app en volg de Sint.

 

Ook dit jaar wordt de intocht op verzoek van de Sint georganiseerd door de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken, die dat al doet sinds 1947.

 

Aankomst

 

De aankomst vindt plaats in de zwaaikom van de Zuiderhaven. Bij roeivereniging De Hunze gaan Sint-Nicolaas en de Pieten van boord en zetten ze voet op Groningse wal. Als welkom worden samen Sinterklaasliedjes gezongen.

 

Tijdplanning

13:00 Doorkomst van de schepen, inclusief de boot van Sint-Nicolaas, bij de Reitdiepskade.

13:15 Aankomst van de schepen bij Roeivereniging De Hunze aan de Zuiderhaven.

14:15 Vertrek van de vrolijke stoet voor een feestelijke rijtoer door de stad. 1

15:15 Verwachte aankomst op de Grote Markt.

15:45 Na het officiële welkom door de burgemeester van de stad Groningen gaat SintNicolaas het Stadhuis binnen om uit te rusten van de feestelijkheden.

 

Tekeningen

Kinderen kunnen zelf een mooie tekening maken of een kleurplaat downloaden van de website www.volksvermakengroningen.nl en deze mooi inkleuren.

 Tekeningen en kleurplaten kunnen aan de Pieten worden gegeven tijdens de intocht. Als de naam en het adres erbij staan krijgen de makers waarschijnlijk een bedankkaartje van de Sint. 

 

(Foto: De Pakjesboot - Volksvermaken).