Wonen

Is dit de mooiste nieuwe architectuur van Groningen 2023?

Afgelopen jaar zijn er weer veel bouwprojecten opgeleverd in Groningen: huizen, appartementen, winkels, bruggen of kantoren. Maar welk project wordt door Groningers het meest gewaardeerd? Ook de lezers van de Groninger Internet Courant (GIC.nl) kunnen daar hun oordeel over geven.


Leestijd: 1 minuut

Dat is mogelijk in het kader van de Groninger Architectuurprijs 2023.

De Groninger Architectuurprijs is de prijs voor het beste ontwerp in de gemeente Groningen. Jaarlijks maken de organisatoren van de prijs aan de hand van alle inzendingen de balans op van de Groninger architectuur. Met de prijs vragen ze daardoor aandacht voor de kwaliteit van de gebouwde omgeving en het belang van zorgvuldig ontwerp.

Op grond van de inzendingen bepalen een vak- en publieksjury hun winnaars: het beste nieuwe bouwwerk van Groningen.

De Groninger Architectuurprijs is een initiatief van de Stichting Dag van de Architectuur Groningen (DAG), GRAS en Atelier Stadsbouwmeester. Het is onderdeel van het programma van de Groninger Architectuurmaand.

Vijfentwintig projecten

Op de website van de Groninger Architectuurprijs staan 25 projecten waarop iedereen zijn stem kan uitbrengen.

Daar is een overzicht van alle projecten die dit jaar zijn ingezonden voor de Groninger Architectuurprijs 2023. Tot 6 oktober kan men hieronder stemmen op de favoriete inzending.

(Foto boven: Eén van de projecten waarop men kan stemmen: De Regulateur. Dit woningbouwproject is onderdeel van de Grunobuurt en ontworpen door De Zwarte Hond. )

Stemmen kan op deze projecten.