wonen

03 mei 2019, 10:10

“Hoe de ijstijden de Hondsrug maakten”: rondleiding voor kinderen Hortus Haren

“Hoe de ijstijden de Hondsrug maakten”: rondleiding voor kinderen Hortus Haren

“Hoe de ijstijden de Hondsrug maakten”: dat is het thema van een rondleiding voor kinderen in de Hortus botanicus in Haren. Deze rondleiding is één van de vele onderdelen van de Geoparkweek 2019.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ieder jaar organiseren de UNESCO Global Geoparken wereldwijd een Geoparkweek. Uiteraard doet De Hondsrug UNESCO Global Geopark daar weer aan mee. Samen met het Hunebedcentrum, Staatsbosbeheer, Stedelijk Museum Coevorden, Hortus botanicus Haren/Groningen, Van Gogh Huis en Het Drentse Veenland hebben we een programma samengesteld bomvol activiteiten voor klein en groot. 

 

Van 27 mei tot en met 10 juni zijn er allerlei leuke en leerzame wandelingen, rondleidingen, vaartochten en andere avonturen te beleven. En archeoloog Evert van Ginkel geeft een boeiende presentatie over tweehonderdduizend jaar geschiedenis van de Hondsrug en zijn prehistorische bewoners.

 

Informatie over alle activiteiten en en deelname staat op www.dehondsrug.nl. Daar is ook het programmaboekje te vinden.

 

De Hondsrug UNESCO Global Geopark

UNESCO Global Geoparken onderscheiden zich door hun bijzondere geologische, archeologische, ecologische en culturele waarde. In totaal zijn er in de wereld 147, verspreid over 41 landen. De Hondsrug is het enige in Nederland. Het gebied kreeg deze status vanwege drie kernwaarden: de door ijs gevormde ruggen en dalen, de aanwezige schatten van onze voorouders en het door mensenhanden gemaakte cultuurlandschap.