wonen

21 feb 2019, 10:10

Geld voor zeventien Groningse dorpscentra

Geld voor zeventien Groningse dorpscentra

Zeventien Groningse ontmoetingscentra hebben geld gekregen om het gebouw toekomstbestendig te maken. Het gaat in totaal om 840.000 euro uit het programma ‘Elk Dorp een Duurzaam Dak’ van Kansrijk Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gaat om ontmoetingscentra in de dorpen Wirdum, Roodeschool, Oosternieland, Zeerijp, Eenum, Middelstum, Uithuizermeeden, Westeremden, Onderdendam, Holwierde, Ezinge, Godlinze, Garrelsweer, Losdorp, Eenrum, Noordwolde en in de wijk Over de gracht-Scheepvaartbuurt in Delfzijl. Ook het toekomstig dorpshuis in Warffum en het multifunctioneel centrum in Spijk krijgen een financiële bijdrage.

‘Elk Dorp een Duurzaam Dak’ is opgezet om dorpen in het Groninger gaswinningsgebied te ondersteunen bij het toekomstbestendig maken van ontmoetingsplekken. Dorpshuizen konden een bijdrage vragen voor onder meer bouwkundige aanpassingen, groot onderhoud en duurzaamheidsmaatregelen.

Kansrijk Groningen

‘Elk dorp een duurzaam dak’ is onderdeel van het brede leefbaarheidsprogramma Kansrijk Groningen. Groninger Dorpen coördineert ‘Elk dorp een duurzaam dak’ in nauwe samenwerking met de gemeenten. Het programma wordt gefinancierd door het NAM Leefbaarheids– en Duurzaamheidsprogramma.