wonen

18 nov 2017, 16:04

Duizenden woningen op Suikerunieterrein Groningen

Duizenden woningen op Suikerunieterrein Groningen

De gemeente Groningen heeft plannen voor de bouw van een groot aantal woningen op het voormalige Suikerunieterrein. In totaal wil de gemeente de bouw van vierduizend huizen mogelijk maken. Dat meldt zaterdag het Dagblad van het Noorden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA) van ruimtelijke ordening werkt aan een stedenbouwkundig plan dat de bouw van woningen op het Suikerunieterrein mogelijk moet maken. Dat plan moet voor de zomer van 2018 klaar zijn. Volgens de wethouder is er haast geboden met de ontwikkeling omdat er in Groningen grote behoefte is aan betaalbare woningen.

 

De gemeente wil in eerste instantie de bouw van vijfhonderd woningen mogelijk maken: een mix van sociale huurwoningen, koop- en starterswoningen en appartementen, in een gebied dat luistert naar de naam ‘De Kreken’. Volgens de wethouder moet de uitbreiding ‘een voorbeeldwijk worden, ook op het gebied van duurzaamheid, met veel groen, en zonder gasaansluitingen’.

 

Als de gemeenteraad akkoord gaat met de plannen, dan kunnen de eerste vijfhonderd woningen er drie jaar later staan. De verkoop begint in 2020.