Wonen

Delfzijl en Groningen maken zich op voor sail-evenementen in juni

Liefhebbers van prachtige oude schepen hebben er jaren naar uitgekeken, maar binnenkort is het zover. Dan gaat in Delfzijl opnieuw het maritieme evenement Delfsail van start. Om precies te zijn: van 13 tot en met 16 juni kunnen bezoekers genieten van het nostalgische uitzicht op de mooiste schepen uit vroegere eeuwen. Een week ervoor kunnen Stadjers en Ommelanders overigens ook al met volle teugen genieten van het nieuwe zeilevenement GroningenSail.


Leestijd: 1 minuut

In juni 2024 transformeert Delfzijl in een centrum van maritieme vieringen met DelfSail 2024. Sinds de eerste editie in 1986 heeft DelfSail zich ontwikkeld tot een sail-evenement dat bezoekers en bemanningen uit de hele wereld aantrekt. Gelegen pal aan het centrum van Delfzijl, biedt DelfSail een unieke ervaring waarbij het hele stadshart meeviert.

Gratis toegang

Van 13 tot en met 16 juni zijn de kades van DelfSail geopend voor iedereen, zonder toegangsprijs. Bezoekers kunnen genieten van de warme ontvangst en de informele, gastvrije sfeer die kenmerkend zijn voor het evenement.

GroningenSail

Ruim een week er voor, van 6 tot en met 8 juni, is er in Groningen GroningenSail, een kadefestival voor de inwoners van Groningen. In samenwerking met – en in opdracht van de Gemeente Groningen.

Vrijdag 7 juni en zaterdag 8 juni staat er een programma klaar voor de inwoners en bezoekers van zowel Stad als Ommeland. Het A-kwartier (Hoge der A) zal gedurende twee dagen worden omgetoverd tot een maritieme omgeving in de sferen van het welbekende Winterwelvaart. De kade ligt dan vol historische schepen en er is entertainment langs de kades.

Foto’s : Delfsail.