uitgaan

11 jun 2019, 10:10

Veel te doen in een van de fraaiste landhuizen van Groningen: Oosterhouw in Leens

 Veel te doen in een van de fraaiste landhuizen van Groningen: Oosterhouw in Leens

In de maand juni is er veel te doen op het landgoed Oosterhouw in Leens. Deze monumentale villa kreeg ooit bekendheid dankzij de dichter C.O. Jellema die er woonde. Het landhuis is momenteel geopend voor publiek. Een deel van de schilderijen-collectie is er momenteel in de verkoop, maar bovendien zijn er in de komende weekenden in juni meerdere activiteiten gepland.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Taxatieweekend

 

Tijdens een taxatieweekend van 15 en 16 juni kunt u uw kunst of antiek laten taxeren door verschillende taxateurs. Dit is kosteloos. Het aantal stukken is in overleg, afhankelijk van de drukte. U kunt deze stukken aanbieden voor de veiling van 23 juni.

 

In deze veiling worden ook schilderijen en prenten van Oosterhouw en andere inbrengers aangeboden. Daarnaast zullen er boeken, divers glaswerk en eigenaardige boedelgoederen langskomen. 'Kom langs en laat u verrassen in de fantasierijke nostalgische sferen van landhuis en parktuin Oosterhouw waar tijdens deze weekenden ook nog exposities en performances plaatsvinden', aldus de organisatie.

 

Tinkebell

 

Van 8-23 juni is er aandacht voor de artist in residence Tinkebell.

 

Tuinkunst

 

In de komend twee weekenden  is er ook aandacht voor tuinkunst in de grote tuin van Oosterhouw. Dit in het kader van  de manifestatie Tuin Kunst Hogeland.

 

Foto en meer informatie: Wikipedia