nieuws

13 sep 2017, 15:03

Zware storm zorgt voor overlast

Zware storm zorgt voor overlast

De provincie Groningen wordt nog steeds geteisterd door een zware storm. De storm, die rond een uur of 16.00 op zijn hoogtepunt is, heeft op tal van plekken in de stad en provincie voor overlast gezorgd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Om gevaarlijke situaties te voorkomen zijn de begraafplaatsen Selwerderhof en Esserveld in Groningen vandaag gesloten voor bezoekers.

Op verschillende plekken wordt melding gemaakt van omgewaaide bomen en afgewaaide takken. In het Noorderplantsoen waaide een van de grote bomen bij de vijver omver. Op de Parkweg in de stad moest de brandweer in actie komen voor een kapot gewaaid raam in een bovenwoning.

Tussen Zwolle en Groningen rijden er minder treinen door een boom op het spoor. De extra reistijd kan oplopen tot 60 minuten. Dit duurt tot ongeveer 16:00 uur.

Eerder op de dag lag ook het treinverkeer tussen Groningen en Roodeschool stil door een boom op het spoor. De boom is verwijderd en het treinverkeer is inmiddels hervat.

De provincie Groningen meldde eerder op de dag al dat de bruggen over het Reitdiep en de sluis in Lauwersoog door de storm niet worden bediend.

Foto: Twitter, Marlous Abbink-Faber