nieuws

18 jan 2018, 09:09

Zware storm trekt over provincie

Zware storm trekt over provincie

Er trekt donderdag een zware storm over de provincie. Het KNMI heeft code oranje afgegeven. Het hoogtepunt van de storm ligt tussen 11.00 en 14.00 uur.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het KNMI is er kans op zeer zware windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur. Het instituut waarschuwt voor omvallende bomen en losse takken.

Ook voor Friesland en Drenthe geldt code oranje. Voor het midden van het land geldt code rood. De gemeente Groningen waarschuwt via Twitter voorzichtig te zijn en gevaarlijke situaties bij de gemeente te melden.

Minder treinen naar Assen
De NS past donderdag de dienstregeling aan. Op trajecten waar treinen normaal gesproken vaker dan één keer per half uur rijden, gaat eens per half uur een trein rijden. Dat betekent dat er tussen Groningen en Assen minder Sprinters zullen rijden. De maatregel geldt de hele dag. De treinen van Arriva rijden vooralsnog gewoon volgens de dienstregeling.

Vliegtuigen wijken uit naar Eelde
Twee KLM-vliegtuigen uit Cardiff en Warschau moesten donderdagochtend uitwijken naar Groningen Airport Eelde. Zij konden niet landen op Schiphol, hun eigenlijke bestemming.

Vanwege de harde wind worden provinciale bruggen in de provincie voorlopig niet bediend.