nieuws

15 aug 2017, 10:10

Zorgen in gemeenteraad om onderzoek naar veiligheid tunnel Ring Zuid

 Zorgen in gemeenteraad om onderzoek naar veiligheid tunnel Ring Zuid

De gemeenteraadsfracties van de SP, CDA, ChristenUnie en Stadspartij maken zich zorgen om een onderzoek naar de veiligheid van een nieuwe betonsoort door Rijkswaterstaat. Het onderzoek heeft mogelijk gevolgen voor de tunnelplannen bij de Zuidelijke Ringweg.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Uit onderzoek is gebleken dat een betonsoort die sinds 2008 wordt gebruikt minder brandwerend is dan eerder werd gedacht. Volgens minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu kan dit gevaarlijke situaties opleveren.

 

Om onveilige situaties uit te sluiten worden daarom nu alle tunnels die na 2008 gebouwd zijn of die in planfase zijn gecontroleerd door Rijkswaterstaat. Ook de plannen voor de tunnel die de nieuwe zuidelijke ringweg ondergronds langs de Oosterpoortwijk leidt worden onder de loep genomen.

 

SP, CDA, ChristenUnie en Stadspartij willen nu van het stadsbestuur weten of het onderzoek voor een vertraging in de uitvoering van de plannen voor de zuidelijke ring zorgt. Daarnaast vragen ze zich af of dit extra kosten met zich meebrengt en zo ja, wie deze voor zijn rekening neemt.