nieuws

10 jul 2015, 11:11

Zondagmiddag: gratis concert in muziekkoepel Sterrebos

Zondagmiddag: gratis concert in muziekkoepel Sterrebos

Comité Sterrebos-Live van het Wijkcomité Helpman organiseert deze zomer weer een reeks zondagmiddagconcerten in de Muziekkoepel in het Sterrebos.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gekozen is voor een gevarieerde programmering om een breed publiek te plezieren. Bezoekers roemen de gezellige sfeer op deze sfeervolle locatie.

Deze zomer zijn de concerten steeds op de 2e zondagmiddag van de maand. Dat zijn komenden zondag 12 juli, maar ook op 9 augustus en 13 september.

Dankzij bijdragen van het Wijkcomité's Helpman, Herewegbuurt en Oosterpoort zijn de optredens gratis toegankelijk. De concerten beginnen om half drie en duren tot half vijf.

 

Zondag:

Het derde concert van dit jaar in de muziekkoepel in het Sterrebos. Op het programma staat het optreden van Cuerdas en Knight Susan.

CUERDAS (snaren) is ontstaan na de ontmoeting van Pascal Binneweg en Don Hofstee. Na een paar jaar voegde Bert van Erk zich bij het duo om zo CUERDAS te vormen. Het trio tokkelt, plukt, roffelt en strijkt aan de snaren. Flamenco, Tango, Braziliaanse Bossa en Jazz zijn de inspiratiebronnen. Ze kozen traditionele prachtstukken en maakten nieuw eigen werk. CUERDAS zoekt naar verschillen en overeenkomsten tussen stijlen en smeedt deze tot een nieuw geheel. Met Bert in de basis maar ook excellerend in zijn solo's en het naadloze samenspel tussen Don en Pascal maakt een concert met CUERDAS dan ook tot een onvergetelijke gebeurtenis.
Pascal Binneweg – gitaar; Bert van Erk – contrabas; Don Hofstee – viool.

KNIGHT SUSAN


Lang geleden speelden bandjes moeilijke noise en staarden naar hun voeten. Het publiek stond stil en deed of het luisterde. Maar toen, opeens, brak de hemel open. Minstrelen zongen haar roem reeds vooruit. Ruiters reden door de nachtelijke, maanverlichte hemel. In een vlammende wagen kwam Ridder Susan aangesneld, trok haar zwaard Skalibur, en rekende af met de slechte muziek. Knight Susan: een tienkoppige skaband uit Groningen die bekend staat om haar enthousiaste en energieke live-shows. Knight Susan speelt een combinatie van verschillende soorten ska en aanverwante stijlen. Inmiddels stond ze al op plekken als Noorderzon, Gideon Festival, de grote markt Groningen en Vera. Zang – Fynn, Yasmijn, Annemarie; Trompet – Maple; Saxofoon – Marc; Trombone – Volker; Toetsen – Bas; Gitaar – Folkert; Bas – Willie, ; Drums - Stefano.