nieuws

26 jun 2016, 11:11

ZomerWelVaart en Urban Chase in binnenstad

ZomerWelVaart en Urban Chase in binnenstad

Nog geen plannen voor zondag? In de binnenstad van Groningen is genoeg te doen. Op de Hoge en Lage der A kun je nog het staartje meepakken van ZomerWelVaart en ook Urban Chase staat op het programma.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op de wal is de Zeldzaam Mooie Markt, er staat foodkraampjes en ook voor kinderen is er van alles te beleven.

Ook kunstliefhebbers komen aan hun trekken. Een speciale kunstroute van 1,6 kilometer lang voert langs verschillende kunstenaars en galeries rondom de Der A’s. Meer kunst natuurlijk in het Scheepvaartmuseum, dat tijdens ZomerWelVaart gratis te bezoeken is. Het museum toont een unieke collectie over de (maritieme) geschiedenis van de stad en provincie Groningen. Want wist je dat de stad heel lang gewoon eb en vloed heeft gehad? Of dat Groningen een echte Hanzestad is geweest?

Ook zondag: Urban Chase, waarbij de binnenstad verandert in een grote speeltuin voor volwassenen. Urban Chase is een kruising tussen een speurtocht en een obstakelrace, waarbij teams van twee met behulp van familie, vrienden en mensen op straat bijzondere fysieke en mentale opdrachten moeten volbrengen.

De uitdagingen – ChasePoints genoemd - die de deelnemers tegenkomen liggen verspreid door de stad. Voor de race krijgen de lopers een aanwijzingenlijst en aan de hand daarvan moeten ze de locaties gaan bepalen. De opdrachtpunten brengen je op de mooiste plekken van de stad en doen een beroep op je doorzettingsvermogen, vindingrijkheid en teamwork. De opdrachten blijven geheim tot het evenement, maar deelnemers kunnen sportieve, mentale en out-of-the-box activiteiten verwachten.