nieuws

15 dec 2016, 13:01

Zaterdag steunbijeenkomst in Stad voor inwoners Aleppo

Zaterdag steunbijeenkomst in Stad voor inwoners Aleppo

Zaterdag vindt in Groningen een bijeenkomst plaats waar Stadjers hun solidariteit met de inwoners van de Syrische stad Aleppo kunnen tonen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Syrische regime en het Russische leger proberen met aanhoudende belegeringen de rebellen uit het oostelijke deel van Aleppo te verdrijven. Veel burgers kunnen geen kant op en volgens de organisatoren van 'Groningen stands with Aleppo' wordt de humanitaire situatie in de stad met de dag schrijnender.

Om aandacht voor deze situatie te vragen en om zich solidair met de bevolking van Aleppo te tonen, wil een zestal Stadjers komende zaterdag om 14.00 uur een bijeenkomst organiseren in de Groninger binnenstad.

Op de Facebookpagina die voor het evenement is aangemaakt hebben inmiddels ruim 600 mensen hun interesse getoond voor de bijeenkomst. Bijna 200 mensen hebben aangegeven zaterdag van de partij te zijn.

De organisatoren gaan in overleg met de gemeente en de politie op zoek naar een geschikte locatie. Eerste keus was de Grote Markt, maar door de aanwezigheid van de ijsbaan en de zaterdagse markt is daar omvoldoende ruimte.