nieuws

18 mrt 2016, 11:11

Zaterdag Open Huis bij mooiste bedrijven van Groningen!

Zaterdag Open Huis bij mooiste bedrijven van Groningen!

Morgen wordt het razend druk en zeer gezellig bij ruim zeventig Groningse bedrijven. Dat zijn de deelnemers aan het evenement OpenStad050. Het is de eerste keer dat bedrijven in Groningen zo’n Open Huis houden. Voor Stadjers een unieke kans om een kijkje in de keuken te nemen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Van het Stadhuis in Groningen tot FC Groningen, en van Holland Casino tot de RDW: de interessantste bedrijven van Groningen zijn dan te bezoeken. Nu gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat de niet-deelnemende bedrijven ook heel mooi en interessant zijn-kennelijk lukt het daar niet om voldoende mensen op de been te krijgen om een Open Huis te houden.

Maar zeventig andere bedrijven lukt het dus wel: men kan er van ’s morgens toen tot ’s middags vier een kijkje nemen.

 

Stel zelf uw programma samen en klik op deze link. 

 

Waarom ? 

Er gaat niets boven Groningen - en dat geldt zeker ook voor de bedrijven in de stad. Maar lang niet iedereen weet wat voor mooie ondernemingen er zijn, wat er gemaakt, uitgevonden of uitgevoerd wordt. De initiatiefnemers, Stad-Groninger ondernemers, vinden dat ondernemers dat moeten laten zien. Aan de inwoners, studenten, scholieren - kortom, aan de hele stad. Daarom zetten bedrijven één keer per jaar de deuren open voor iedereen, om te laten zien hoe trots ze zijn op hun bedrijf.

 

Inspiratie

 

De inspiratie voor de Groningse OpenStad is het grote succes van de Open Bedrijvendag Drenthe. In 2015 deden hier 450 bedrijven aan mee en kwamen er ruim 85.000 mensen een kijkje nemen. Daarmee werd het de grootste Bedrijvendag van Nederland. De tevredenheid bij de ondernemers in Drenthe over deze dag is voor OpenStad de aanleiding geweest om dit unieke evenement ook voor de stad Groningen te organiseren.