nieuws

07 sep 2018, 11:11

Zaterdag kan iedereen kijken in Groningse riolen

Zaterdag kan iedereen kijken in Groningse riolen

Hoe ziet Groningen er onder de grond in de riolen uit? Morgen, zaterdag 8 september, kan iedereen zelf een kijkje nemen in het misschien wat enge, maar ongelooflijk belangrijke rioleringssystem. Zaterdag kunnen belangstellenden (vanaf 8 jaar) met een gids afdalen in het hoofdriool onder het Kattendiep.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Afdalen in het riool: dat kan tijdens de Open dag van het Riool, georganiseerd door de waterschappen NoorderzijlvestHunze en Aa’s en de gemeente Groningen.

 

 

Opening

 

Op symbolische wijze opent wethouder Joost van Keulen zaterdagmorgen 8 september om 10.00 uur, samen met bestuurders Carla Alma van waterschap Noorderzijlvest en Hilbrand Sinnema van waterschap Hunze en Aa’s de Open dag van het Riool. Dat gebeurt aan het Gedempte Kattendiep, ter hoogte van het City Hotel. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

 

Tijdens de Open dag van het Riool op zaterdag 8 september, van 10.00 uur tot 16.00 uur, is te zien hoe dat afvalwater naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Garmerwolde wordt gepompt.

 

Medewerkers van waterschappen Hunze en Aa’s en Noorderzijlvest en gemeente Groningen geven die dag uitleg over wat daar allemaal bij komt kijken. Voor informatie kijk op gemeente.groningen.nl/opendagriool