nieuws

15 feb 2017, 10:10

Geschokte Youp van ’t Hek wil Blauwe Engel weer terug

Geschokte Youp van ’t Hek wil Blauwe Engel weer terug

Cabaretier Youp van het Hek wil dat Groninger kroeg De Blauwe Engel weer terugkeert in de kelder onder De Drie Gezusters. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Onlangs werd de voormalige stamkroeg van Van ’t Hek omgedoopt tot ’t Vaatje. “Een monument met zo'n rijke historie, mag je niet straffeloos omdopen en zeker niet tot 't Vaatje!”, zo schrijft de cabaretier in een column in de VARA-gids, die is te lezen via Blendle.

Van ’t Hek belandde na een optreden in de stad “steevast lallend bij De Blauwe Engel, de altijd dampende kelder onder De Drie Gezusters”. De kroeg, herkenbaar aan de blauwe neonletters, was tientallen jaren een begrip in Groningen. In november kwam ’t Vaatje echter naar de kelder.

Een schok
De cabaretier laat zich nu minder in het nachtleven zien, maar schrok wel toen hij bij z’n laatste optreden zag dat De Blauwe Engel was verdwenen. “Er ging echt een schok door mijn hele crew toen we deze naamsverandering constateerden.”

'Niemand weet hoe laat het is'
De cabaretier sommeert de kroegeigenaar in z’n column de vergissing snel terug te draaien. “Hij schijnt de neonletters van De Blauwe Engel nog te hebben. Ik doe graag de heropening en zal dan nog één keer met de hele kroeg ‘Niemand weet hoe laat het is’ lallen. Ik kan niet wachten.”

De kroegeigenaar is dat niet van plan, maar laat in een tweet wel weten dat Van ’t Hek de oude neonletters mag onthullen op een mooi plekje in het pand, in ruil voor het lallen van het lijflied.