nieuws

09 okt 2015, 14:02

Wurgslangen ontdekt in Groningse stadsbus

Wurgslangen ontdekt in Groningse stadsbus

In een Groningse stadsbus van Qbuzz zijn vorige week twee wurgslangen ontdekt. Het gaat om twee rattenslangen van ongeveer een meter lang.

 

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een passagier ontdekte vorige week maandag één van de slangen tijdens een busrit, zo meldt een woordvoerder van Qbuzz. Het meisje maakte een filmpje van het dier en liet dat aan haar moeder zien. Die nam vervolgens contact op met Qbuzz.

Het vervoersbedrijf doorzocht daarop de bus, maar trof geen slang aan. Volgens de woordvoerder werd de bus daarom gewoon weer opgenomen in de dienstregeling. Dinsdag werd de stadsbus overgebracht naar een werkplaats. Daar ontdekte een medewerker na lang zoeken uiteindelijk toch een slang.

Dit bleek echter een andere slang dan het witte exemplaar dat door het meisje was gefilmd. Medewerkers van de dierenambulance hebben de bus daarom verder doorzocht en troffen na enige tijd ook deze witte slang aan.

Volgens de Dierenambulance-medewerker die de slangen meenam, ging het om twee ongeveer één meter lange rattenslangen. De beesten zijn overgedragen aan dierentuin DoeZoo Insectenwereld in Leens.

Hoe de twee wurgslangen in de bus zijn terechtgekomen, is nog onbekend.