nieuws

21 nov 2016, 10:10

Stadjerspas steeds vaker gebruikt in Groningen; wethouder op zoek naar leuke ideeën voor nieuwe aanbiedingen

Stadjerspas steeds vaker gebruikt in Groningen; wethouder op zoek naar leuke ideeën voor nieuwe aanbiedingen

Het gaat goed met de Stadjerspas in Groningen. Dankzij deze pas kunnen inwoners van Groningen die van een minimum inkomen of minder moeten leven, kortingen krijgen op tal van diensten en activiteiten. Wethouder Mattias Gijsbertsen (GroenLinks) is nu op zoek naar ondernemers met leuke ideeën om nóg meer aanbiedingen te doen met behulp van de Stadjerspas, zodat de gebruikers nog wat extraatjes aangeboden kunnen krijgen, de komende wintermaanden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘De Stadjerspas bestaat al erg lang, maar we hebben hem nieuw leven in geblazen. Vroeger was het onhandig, en moest je bonnetjes knippen. Maar hij is nu digitaal en heeft daardoor een groot gebruiksgemak. Kennelijk werkt dat beter, want het aantal gebruikers is in enkele jaren gestegen van 8000 naar 13.000’, vertelt wethouder Gijsbertsen.

Met behulp van de Stadjerspas kunnen minima kortingen krijgen op zeer uiteenlopende zaken, zoals entree voor het zwembad, tickets voor voetbal of de bibliotheek. Diverse ondernemers in Groningen waren ook zeer creatief en kwamen zelf met aanbiedingen. Zo bedacht de Pathé bioscoop bijvoorbeeld dat mensen met een Stadjerspas zeven keer per jaar voor slechts 1 euro naar de film zouden kunnen. Dat bleek een schot in de roos, want dergelijke middagen staan er lange rijen mensen te wachten bij de entree van de bioscoop. En café De Drie Gezusters komt binnenkort met het aanbod om mensen met een Stadjerspas straks voor slechts 1 euro te laten schaatsen op de Grote Markt.

‘Het feit dat de Stadjerspas goed gebruikt wordt is enerzijds natuurlijk mooi. Maar anderzijds zegt het ook echt iets over hoe moeilijk veel mensen het momenteel hebben. Dat is natuurlijk vreselijk voor wie het betreft. Wij als gemeente doen ons best om te zorgen voor werk of nieuwe banen. Maar veel mensen schieten daar niet onmiddellijk iets mee op, en dan is het toch wel heel mooi dat de Stadjerspas er tenminste nog wél is’, zo betoogt Gijsbertsen.

Volgens de gemeente zou het zeer welkom zijn wanneer ondernemers mee willen denken over de vraag wat we meer kunnen doen met de Stadjerspas.

‘Doneer een jas!’


Ondernemersvereniging Groningen City Club is in elk geval beginnen met een oproep aan hun leden of bekenden om, als ze een warme jas over hebben, deze aan Stadjers te geven die een warme jas goed kunnen gebruiken. ‘Doneer een jas voor de Stadjerspas!’, is het motto van de actie. Die actie moet letterlijk genomen worden want hoe vreemd het in sommige oren ook moge klinken: sommige kinderen in Groningen hebben doodgewoon geen winterjas. Het zou ook kunnen zijn dat detaillisten aan het eind van het seizoen jassen over hebben: die zouden dan naar de kinderen kunnen.

Wat te doen?


Ondernemers die een goed idee hebben, of een aanbieding met korting willen geven kunnen contact opnemen met de gemeente Groningen. Ze kunnen een mail sturen naar: inge.vos@groningen.nl

Wethouder Mattias Gijsbertsen (GroenLinks)
Wethouder Mattias Gijsbertsen (GroenLinks)