nieuws

19 jan 2018, 10:10

Wethouder Paul de Rook wil lijsttrekker van D66 worden

Wethouder Paul de Rook wil lijsttrekker van D66 worden

Paul de Rook (30) heeft zich vrijdag kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap van de D66 tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november. De Rook maakte zijn ambities op LinkedIn bekend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“Vier jaar geleden boekte D66 een historisch resultaat”, zo begint hij. “Met negen zetels werden we de grootste partij in Groningen. De gemeente Groningen ging meer dan ooit aan de slag met het zoeken van verbinding met onze inwoners, investeren in een duurzame, aantrekkelijke en leefbare stad en een nieuwe blik op kansengelijkheid en meedoen voor iedereen.”

“Als wethouder van Verkeer, Cultuur en Sport heb ik de afgelopen vier jaar aan deze beweging mogen meewerken, maar ik besef me heel goed dat we er nog lang niet zijn. De groei van de stad biedt uitdagingen, het samenwerken met de stad kan en moet nóg beter en we hebben een opdracht om iedereen te laten meeprofiteren van de groeiende economie. Zeker in een gemeente waar straks ook een aantal prachtige dorpen onderdeel uit van gaan maken.” De Rook laat verder weten dat hij de koers van de afgelopen vier jaar wil doorzetten.

Paul de Rook zit sinds 2010 in de gemeenteraad. In 2010 stond hij als derde op de kieslijst. Vier jaar later kwam hij achter Ton Schroor op de tweede plek terecht. Sinds 2014 is hij wethouder.

De gemeenteraadsverkiezingen vinden pas op 21 november plaats, omdat Groningen te maken krijgt met een herindeling. Zo maken ook Ten Boer en mogelijk Haren deel uit van de nieuwe gemeente die op 1 januari 2019 ontstaat.