nieuws

11 mrt 2016, 10:10

Groningen heeft eerste "Energiewinkel" in Oude Boteringestraat

Groningen heeft eerste "Energiewinkel" in Oude Boteringestraat

Groningen is sinds deze week een “Energiewinkel”rijker. Het betreft een initiatief van Grunneger Power. In de zaak in de Oude Boteringestraat kan iedereen terecht met vragen over energie en over duurzame projecten in de eigen buurt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Deze week opende wethouder Duurzaamheid Mattias Gijsbertsen (GroenLinks) de deuren van hun energiewinkel aan de Oude Boteringestraat in Groningen. Vanaf deze week is de winkel elke werkdag geopend van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren.

 

Steven Volkers (directeur Grunneger Power) omschrijft de energiewinkel als “een plek waar je kunt binnenlopen met vragen over energie en over duurzame projecten in jouw buurt. In de energiewinkel kun je nog gewoon een papieren formulier invullen om klant te worden van Grunneger Power en daardoor groene stroom en gas te ontvangen.”

 

Het bewustzijn van de noodzaak om duurzame energie te gebruiken groeit, volgens Volkers. “Uit de vele energie initiatieven in de stad blijkt dat mensen graag iets willen doen om bij te dragen aan een transitie naar groene energie. Wij vinden dat zelf energie produceren eenvoudig moet zijn. Daarom helpen we mensen om ‘prosumenten’ van duurzame energie te worden. Stadjers krijgen dan weer de regie over hun eigen energie.”

 

Grunneger Power

 

Grunneger Power is de energiecoöperatie voor de stad Groningen. Inmiddels ondersteunen zij al bijna vijf jaar huishoudens, VVE’s, buurten en MKB-ers bij het besparen en opwekken van duurzame energie. De coöperatie levert groene stroom en gas via haar eigen energiebedrijf Noordelijk Lokaal Duurzaam energie. Grunneger Power kent geen aandeelhouders. Daarom vloeien de winsten gelijk terug naar lokale, duurzame initiatieven.