nieuws

09 feb 2016, 11:11

Grootste expositie Rodin ooit in Nederland in Groninger Museum

Grootste expositie Rodin ooit in Nederland in Groninger Museum

Het Groninger Museum komt dit najaar opnieuw met werk van een wereldberoemde kunstenaar. Het gaat om werken van de Franse kunstenaar Rodin. Hij komt voor in alle kunstboeken voor scholen en universiteiten in de hele wereld. Het is de grootste tentoonstelling van Rodin ooit in Nederland.

Op de tentoonstelling Rodin - Genius at Work toont het museum vanaf 19 november ruim 120 beelden en twintig werken op papier van de Franse beeldhouwer Auguste Rodin (1840-1917).

Rodin is volgens het museum ''de grootste en invloedrijkste beeldhouwer van de moderne tijd. In zijn werk gaat het niet alleen om de geïdealiseerde vormen van het menselijk lichaam, maar om het tonen van het maakproces zelf.''

Het museum toont gipsen en bronzen beelden (waaronder bekende werken als De Denker en Balzac), marmeren figuren, keramiek en foto's die inzoomen op de creativiteit van de kunstenaar. Ook laat de tentoonstelling het buitengewone werkproces zien achter een aantal van zijn bekendste werken, zoals ‘De Kus’. De tentoonstelling over Rodin is samengesteld door Musée Rodin in Parijs en het Museum of Fine Arts in Montreal.

Het Groninger Museum krijgt momenteel veel bezoekers over de vloer voor een expositie over de onlangs overleden Britse popster David Bowie. Die expositie duurt tot en met 10 april.

 

 

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: