nieuws

14 jun 2016, 11:11

Werelderfgoed Waddenzee is jarig: slaapfeestje op de Waddendijk

Werelderfgoed Waddenzee is jarig: slaapfeestje op de Waddendijk

Op de Waddendijk in Noordpolderzijl staan in de nacht van zaterdag 25 juni op zaterdag 26 juni tientallen veldbedden waar liefhebbers van de Waddenzee de nacht op kunnen doorbrengen. De reden? Die zondag is het zeven jaar geleden dat de Waddenzee het predicaat Werelderfgoed van Unesco kreeg.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het slaapfeestje vindt plaats onder de blote hemel en ’s ochtends worden de bezoekers wakker met het mooiste uitzicht van het land: het zicht op de Waddenzee. Bovenop de Waddendijk wordt ’s ochtends van 7.30 uur tot 13.00 uur een ontbijt geserveerd met verse producten uit de regio.

Zondag is uitgeroepen tot ‘Dag van het Wad’. Om 8.30 uur staan meerdere gidsen klaar om groepen mee te nemen voor gratis wadlooptochten op het Wad en de kwelders. Bij het Zielhoes is van 10.00 uur tot 15.00 uur een fair waar het Wad volop te voelen, proeven en beleven is met miniworkshops,wol, brood, honing, hout, kaas, spelt, zeewier en kunst.

Vanaf 12.15 uur rijdt de Er Gaat Niets Boven Groningen-bus gratis van de Stad naar Wad. Aan boord geven vijf singer/songwriters een concert; ze hebben stuk voor stuk een nummer over het ‘niets’ boven Groningen gemaakt.

Meer informatie over het programma, het aanmelden voor de gratis wadlooptochten en busritten en de kosten en het reserveren voor het slapen met ontbijt: www.wadden.groningen.nl/dagvanhetwad