nieuws

23 okt 2015, 15:03

Welkom Winkel in Groningen om asielzoekers handje te helpen

Welkom Winkel in Groningen om asielzoekers handje te helpen

Groningen krijgt een Welkom Winkel. Iedereen kan daar kleding of andere goederen die men kan missen naar toe brengen. Dat is dan bestemd voor de vluchtelingen die worden opgevangen door het COA aan de Van Swietenlaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Rode Kruis opent op maandag 26 oktober een Welkom Winkel in Groningen. Hier kunnen vluchtelingen ingezamelde kleding en andere goederen afhalen.

Dat meldt het Rode Kruis op zijn website.

 

De Welkom Winkel is bedoeld voor de vluchtelingen die worden opgevangen aan de locatie van het COA aan de Van Swietenlaan en bestaat uit twee vestigingen: een inbrengwinkel aan de Neutronstraat en een uitgiftewinkel aan de Silviuslaan.

 

De vluchtelingen zijn veelal niet gekleed op de natte Nederlandse herfst en koude winter. Het Rode Kruis hoopt daarom dat Groningers die kleding kunnen missen, dit inleveren bij de inbrengwinkel aan de Neutronstraat.

 

Er is volgens de hulporganisatie vooral behoefte aan schone en gewassen winterkleding, warme jassen en schoenen, maar ook aan nieuwe sokken en ondergoed.  

 

In de afgelopen dagen kwamen meerdere mensen spullen brengen naar de opvanglocatie aan de Van Swietenlaan. “Dat is goedbedoeld, maar het verzoek is om die goederen vanaf volgende week bij het Rode Kruis in te leveren”, aldus de hulporganisatie.

 

De vestiging in Groningen is de twintigste Welkom Winkel in Nederland.