nieuws

04 nov 2015, 13:01

Wel vuurwerk in binnenstad tijdens jaarwisseling

Wel vuurwerk in binnenstad tijdens jaarwisseling

In de binnenstad van Groningen mag tijdens komende jaarwisseling gewoon vuurwerk afgestoken worden. Zes fracties in de Groningse gemeenteraad hadden het liefst gezien dat er in het stadscentrum niet geknald zou worden, maar volgens het college van burgemeester en wethouders is dit niet haalbaar. Elders in de stad komen wel vuurwerkvrije zones.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Omdat de kans op brand in de binnenstad groter is en omdat het stadscentrum lastiger toegankelijk is voor de brandweer, hadden de fracties verzocht om voor de binnenstad een vuurwerkverbod in te stellen. Het college laat in een reactie weten dat er voor een dergelijke maatregel te weinig draagvlak is. B en W vrezen zelfs dat het zou kunnen leiden tot openbare ordeproblemen. Ook is een verbod lastig te handhaven, aldus het college.

 

Een aantal gebieden wordt wel aangewezen als vuurwerkvrije zone. Daarbij gaat het om de omgeving van het UMCG en het Martini Ziekenhuis, de omgeving van de begraafplaatsen Esserveld en de Noorderbegraafplaats en het gebied rondom de kinderboerderij in het Stadspark. Om het verbod te handhaven worden twaalf tot zestien extra toezichthouders ingehuurd.