nieuws

11 dec 2015, 10:10

‘Wees alert op vermomde David Bowie’

‘Wees alert op vermomde David Bowie’

Het zal je maar gebeuren: dat je tijdens de bezoek aan het Groninger Museum ineens een vermomde David Bowie tegen het lijf loopt. Volgens Victoria Broackes, conservator van de expositie ‘David Bowie is’, is het zeker niet uitgesloten. ‘Het zou me niet verbazen als hij stiekem een bezoekje brengt’, laat ze weten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het zou namelijk niet de eerste keer zijn. De megaster zou eerder al ‘undercover’ een bezoek hebben gebracht aan de tentoonstelling in Londen. Voor de expositie gaf Bowie toegang tot zijn archieven, maar verder wilde hij niet betrokken zijn. De uitnodiging voor de opening sloeg hij dan ook af.

 

De tentoonstelling ‘David Bowie is’ is vanaf vandaag te bezoeken in het Groninger Museum en geeft een kijkje in de uitzonderlijke carrière van David Bowie, één van de meest invloedrijke artiesten uit deze tijd. De expositie laat meer dan 300 objecten uit het archief van Bowie zien, variërend van originele kostuums tot handgeschreven songteksten en van foto's en tot ontwerpen van albums. Voor fans is het de laatste kans de tentoonstelling te bezoeken. ‘David Bowie is’ was eerder te zien in Londen, Toronto, Sao Paulo, Berlijn, Chicago en Parijs.

 

Bij de expositie in het Groninger Museum blijft het niet: rondom het thema ‘David Bowie’ zijn er komende tijd op tal van plekken in de stad activiteiten, voorstellingen en muziekoptredens.