nieuws

08 nov 2018, 18:06

Weekend in Groningen: theater, fotografie en lampionnentocht

Weekend in Groningen: theater, fotografie en lampionnentocht

Ook dit weekend hoef je je niet te vervelen in Groningen. In de synagoge is de wereldberoemde World Press Photo-tentoonstelling te zien, en MartiniPlaza is het decor van een meeslepende en humoristische familievoorstelling. En wie weet zijn er op de Stadjersmarkt nog bijzondere schatten te vinden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Rockit

De Oosterpoort en North Sea Jazz slaan komende zaterdag voor de tweede keer de handen ineen voor Rockit, ‘een avontuurlijk en grensoverschrijdend festival vol versmeltingen van genres en stijlen’, zo omschrijft de organisatie. Bezoekers kunnen een mix verwachten van progressieve jazz, experimentele pop, (post)rock, alternative music en hedendaags gecomponeerde muziek.

Lampionnenoptocht in binnenstad

De zaterdag voorafgaand van Sint Maarten, zaterdag 10 november, is er in de binnenstad van Groningen een grote lampionnenoptocht. In de optocht loopt Avanti Drumfanfare voorop, gevolgd door Sint Martinus te paard en daarachter veel kinderen met lampionnen van voederbieten en andere zelfgemaakte lampionnen. Aansluitend is er de jaarlijkse lampionnenwedstrijd in de Martinikerk.

World Press Photo

In de synagoge in de Folkingestraat is de wereldberoemde World Press Photo-tentoonstelling te zien. De tentoonstelling is het resultaat van de World Press Photo Contest, georganiseerd vanuit Amsterdam. De winnende beelden zijn geselecteerd uit 73. 044 foto’s, ingezonden door 4.548 fotografen uit 125 verschillende landen. De beeldverhalen worden verdeeld over acht verschillende categorieën, van sport tot hedendaagse kwesties en van mens tot milieu. Er zijn ook lezingen en workshops.

  • Wanneer: vanaf vrijdag tot en met 2 december
  • Waar: synagoge Folkingestraat
  • Prijs: 7,50 euro
  • Meer informatie

Stadjersmarkt

De Stadjersmarkt is een overdekte vlooienmarkt in MartiniPlaza. Speur bij de vele stands en kleedjes naar bijzondere spulletjes of misschien wel waardevolle schatten. Op de braderie zijn nieuwe artikelen te vinden. De jongste bezoekertjes kunnen zich uitleven bij een van de vele gratis kinderattracties.

Het Houten Huis – Muziek van Beneden

In een straat ver weg van de natuur wonen mensen en andere dieren dicht op elkaar. Ze kennen elkaar en toch ook niet. Ze leven langs elkaar heen én zijn samen.... Het is de familievoorstelling Muziek van Beneden van Het Houten Huis in een notendop. Een bijzondere familievoorstelling vol humor, beeldende poëzie en meeslepende livemuziek.