nieuws

25 feb 2017, 12:12

'We hebben in deze fase weer eens een thuisoverwinning nodig’

'We hebben in deze fase weer eens een thuisoverwinning nodig’

FC Groningen treedt zaterdagavond in de eigen Euroborg aan tegen FC Utrecht. Na drie gelijke spelen op rij in eigen huis, is de ploeg nodig weer eens toe aan een thuisoverwinning, aldus coach Ernest Faber.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“We zijn bezig aan best een aardige serie, maar er zitten nog iets teveel gelijke spelen tussen”, zo zegt de trainer op de website van zijn club. “Iedereen werkt er keihard voor om te gaan winnen. Dat hebben we in deze fase ook nodig.”

FC Groningen heeft nu driemaal achter elkaar 1-1 gespeeld in thuiswedstrijden. “Het teleurstellende aan de 1-1 tegen Excelsior vond ik dat we de voetballende oplossing niet meer naar voren zochten, maar naar achteren. Dat komt niet overeen met onze filosofie. We hebben er zoveel en zo lang op getraind, maar het is iets ongrijpbaars”, aldus Faber.

“Dat willen we tegen Utrecht sowieso anders doen. Wij hebben een moeilijk te bespelen ploeg en de spelers kunnen elkaar goed vinden in de kleine ruimte. Daarin liggen voor ons ook tegen Utrecht onze kansen.”

Tegen FC Utrecht, dat als vierde geklasseerd staat, kan Faber beschikken over een nagenoeg volledig fitte selectie. Alleen spits Tom van Weert ontbreekt nog vanwege een enkelblessure. Daarnaast is Juninho Bacuna geschorst wegens zijn rode kaart van vorige week.

De wedstrijd FC Groningen – FC Utrecht begint zaterdagavond om 18.30 uur.