Nieuws

Warmte voor 11.700 Groningse huizen, scholen en kantoren uit geothermische bron

Een bijzonder project om 11.700 huizen, scholen en kantoren in Paddepoel, Selwerd, Vinkhuizen, Kostverloren en Zernike met aardwarmte te verwarmen, is deze week een stap dichterbij gekomen.


Leestijd: 1 minuut

WarmteStad, een samenwerking van de gemeente Groningen en Waterbedrijf Groningen, heeft het initiatief genomen voor het project Warmtenet Noordwest in de stad Groningen. Hierbij wordt aardwarmte kilometers diep uit de bodem gehaald voor de verwarming van gebouwen.

Aan de noordkant van de Zernikecampus komt een geothermische bron, die aan 11.700 huizen, scholen en kantoren in Paddepoel, Selwerd, Vinkhuizen, Kostverloren en Zernike warmte gaat leveren. Voor al deze gebouwen is dan niet langer aardgas nodig. Bovendien zorgt aardwarmte voor lagere energielasten voor de gebruikers.

Geothermische warmte

Onderdeel van het aanbestedingstraject is de aanbesteding van de productie van geothermische warmte. De aankondiging van deze aanbesteding was op 19 oktober 2015 op Tenderned geplaatst. Partijen die willen deelnemen aan deze aanbesteding kunnen zich aanmelden tot 18 november 2015 16.00 uur.

De gunning van de productie bv is uiteraard onder voorbehoud van besluitvorming bij Waterbedrijf Groningen en gemeente Groningen.