nieuws

23 jan 2017, 15:03

Vuilnisman redt dierbare spullen uit ondergrondse container

Vuilnisman redt dierbare spullen uit ondergrondse container

Een medewerker van de gemeentelijke vuilnisdienst heeft vorige week een vuilniszak met dierbare spullen van een overleden zoontje weten te redden uit een ondergrondse vuilcontainer. Dat laat de Milieudienst weten in een nieuwsbrief.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een vrouw in de wijk De Hoogte had per ongeluk een vuilniszak in de container gedaan, waarin spullen zaten van haar overleden zoontje. Ze had kleding en andere spullen uitgezocht en per ongeluk de verkeerde vuilniszak weggegooid.

Nadat de Milieudienst een melding kreeg van de vrouw, is medewerker Donny meteen naar de container gegaan. Daar ontmoette hij de moeder. Donny heeft alle zakken uit de container gehaald, zodat de vrouw de juiste zak kon opzoeken.

In een van de laatste zakken die de vrouw nog moest doorzoeken, zaten de dierbare spullen. De vrouw was erg blij dat de spullen nog gered konden worden. Volgens het Dagblad van het Noorden moeten er bijna wekelijks ondergrondse containers worden leeggehaald omdat iemand daar 'per ongeluk' iets waardevols in heeft gegooid.