nieuws

04 sep 2015, 13:01

Volop lekker eten tijdens Groninger Smaakweekend

Volop lekker eten tijdens Groninger Smaakweekend

Voor komend weekend hoef je eigenlijk geen eten in huis te halen. Het is namelijk Groninger Smaakweekend en dus staat de binnenstad compleet in het teken van proeven, lekker eten en bijzondere smaken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Groninger Smaakweekend omarmt foodfestivals zoals Proeven in Groningen en het Big Taste Festival en voegt daar een scala aan activiteiten aan toe. Bekijk een culinaire film in de openluchtbioscoop van Zienemaan & Sterren. Maak kennis met pure Groninger producten en gerechten, ontdek restaurantjes en bakkerijen, proef wijn bij slijterijen of koop dat hele speciale kookboek.

 

Proeven in Groningen

 

Proeven in Groningen biedt bezoekers de gelegenheid kennis te maken met gerechten van toprestaurants. Het gezellige voor- en middenplein van het Harmoniecomplex aan de Oude Kijk in het Jatstraat staat dit weekend vol met knusse kraampjes. Het concept is even simpel als succesvol: bezoekers kunnen tegen betaling van een of meerdere muntjes proeven van allerlei culinaire hoogstandjes. En niet alleen van eten: ook dit jaar is het Wolthoorn & Co Bierlokaal aanwezig, een authentiek bierlokaal waar elf verschillende bieren kunnen worden geproefd.

 

 

Big Taste festival

 

Op het Big Taste festival draait het allemaal om lekker eten. Of je nu zin hebt in lekkere brownies, een sparerib, een 100% rundvleesburger, oester of fruit, op dit festival kun je het allemaal proeven en proberen. Muzikale smaakmakers zijn er ook, in de vorm van te gekke bands en groovy dj's. Het festival is gratis toegankelijk!

 

 

Zienemaan & Sterren Foodfilm

 

Na afloop van Proeven in Groningen verandert het Harmonieplein zaterdag 5 september in een grote open luchtbioscoop. Zienemaan & Sterren vertoont hier dan de smakelijke film Chef. Chef gaat over de flamboyante chef-kok Carl Casper (Jon Favreau) die op handen wordt gedragen door zijn keukenpersoneel en restaurantgasten. Wanneer zijn tienjarige zoontje hem aan het twitteren krijgt, ontstaat direct een twitter-fittie met een belangrijke restaurantrecensent. In no-time is @chefcarlcasper trending topic en slaat de vlam in de pan. Casper wordt gedwongen om het over een andere boeg te gooien en hij besluit de haute cuisine te verruilen voor foodtrucks en streetfood. 

 

 

‘Ontdek Groningen’

Onder de noemer ‘Ontdek Groningen’ ontvangen diverse winkels en horecagelegenheden tijdens het Smaakweekend het winkelend publiek op gastvrije wijze. Er worden diverse activiteiten georganiseerd voor het publiek binnen het culinaire thema. 

 

Na afloop van het evenement Groninger Smaakweekend is het nog niet gedaan met lekker eten in Groningen. Op vrijdag 18 september, zaterdag 19 september en zondag 20 september vindt op de Ossenmarkt de tweede editie van foodtruckfestival Rrrollend Groningen plaats.

 

www.toerisme.groningen.nl/smaak