nieuws

20 jul 2016, 09:09

Volg op de GIC alle Groningse sporters tijdens de Spelen in Rio

Volg op de GIC alle Groningse sporters tijdens de Spelen in Rio

Nog zestien nachtjes slapen en dan beginnen in het Braziliaanse Rio de Janeiro de Olympische Spelen. Onder de ongeveer 240 Nederlandse sporters zijn ook twaalf Groningse sporters. Dat lijkt misschien weinig, maar we hebben het dan wel over absolute medaillekandidaten. Je kunt ze vanaf nu allemaal volgen via de Groninger Internet Courant!

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Want aan de rechterzijde op onze homepage vind je een twitterbalk met daarin de twitter-accounts van alle Groningse sporters in Rio, behalve de twitterloze Joris Pijs. Je kunt de sporters daar persoonlijk volgen tijdens de laatste voorbereidingen op Rio en hopelijk hun zegetocht. Tijdens de Spelen houden we de prestaties van de Groningers natuurlijk ook in onze berichtgeving nauwlettend in de gaten.

We scharen Ranomi Kromowidjojo (zwemmen), Henk Grol , Kim Polling (beiden judo) en springruiter Jur Vrieling  onder de absolute medaillekandidaten. Maar ook beachvolleyballer Alexander Brouwer, wielrenner Bauke Mollema, Sophie Souwer (roeien, vrouwen 8), Joris Pijs (roeien, lichte 4) maken op een goede dag meer dan kans op eremetaal.

Lois Abbingh (handbal) en Willemijn Bos (hockey) behoren met hun teams tot de topfavorieten, terwijl sprinter Giovanni Codrington het bij de mannenestafette het nu nog met een reserverol moet doen. Blijft nog over de in Marum geboren Andrea Deelstra, die nog niet heel bekend is, maar een gooi naar een medaille gaat doen als langeafstandsloper.