nieuws

24 dec 2016, 11:11

Voedselbanken halen ruim drie ton op met Grote Decemberactie

Voedselbanken halen ruim drie ton op met Grote Decemberactie

De Grote Decemberactie van de gezamenlijke Groningse voedselbanken heeft in totaal 338.619 euro aan giften opgeleverd. Met de opbrengst kunnen de negen Groningse voedselbanken naar eigen zeggen zo'n drie à vier maanden vooruit.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De inzamelingsactie, waarbij werd opgeroepen zoveel mogelijk levensmiddelen, andere bruikbare goederen en geld te doneren, werd dit jaar voor het eerst door de voedselbanken zelf georganiseerd.

Eerder werd de jaarlijkse inzamelingsactie georganiseerd door RTV Noord, maar de regionale omroep zag zich dit jar door bezuinigingen genoodzaakt hiermee te stoppen.

De negen voedselbanken in de provincie zeggen erg blij te zijn met de opbrengst van de actie: “De toevoer van producten loopt tijdens de wintermaanden behoorlijk terug, waardoor de voedselbanken afhankelijk zijn geworden van de grote inzameling in december. Dankzij de opbrengst kunnen wij weer 3 tot 4 maanden vooruit.”

Voor de fysieke inzameling werden verschillende organisaties, zoals kerken, scholen, verenigingen en bedrijven ingeschakeld.