nieuws

08 sep 2015, 10:10

''Vluchtelingen Welkom!': maandag manifestatie op de Grote Markt in Groningen

''Vluchtelingen Welkom!': maandag manifestatie op de Grote Markt in Groningen

Komende maandag om half zes ’s avonds is er op de Grote Markt in Groningen een manifestatie onder het motto: “'Vluchtelingen Welkom!' Een van de sprekers zal zijn burgemeester Den Oudsten van Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Maandag 14 september om 17:30 wordt in Groningen een manifestatie georganiseerd op de Grote Markt: 'Vluchtelingen Welkom!' De initiatiefnemers roepen iedereen op om gezamenlijk te laten zien dat zij voor een humane en ruimhartige opvang zijn. Dat meldt de website van de SP in Groningen. Tijdens de manifestatie zullen verschillende bekende Groningers het woord voeren, waaronder burgemeester Peter den Oudsten.

 

Initiatiefneemster Mechteld van Duin meldt er:

 

“Maandag willen we iedereen de gelegenheid geven zich uit te spreken voor een humane en ruimhartige opvang van vluchtelingen, want we leven in een rijk, humaan en solidair land en willen ons niet afkeren van problemen en gevolgen voor medemensen die veroorzaakt worden door oorlog, armoede of haat. Daarom willen wij vluchtelingen opvangen. In Groningen zijn vluchtelingen welkom!”

 

De initiatiefnemers vragen organisaties en Groningers om zich openbaar aan te sluiten bij de manifestatie.

 

Organisaties zoals INLIA, Het Leger des Heils Noord, Werkgroep Vluchtelingen Vrij en Multicultureel Vrouwencentrum Jasmijn hebben zich reeds aangesloten. Ook bekende Groningers als nachtburgemeester Chris Garrit scharen zich achter de oproep.