nieuws

03 okt 2016, 11:11

Vindicaters niet aan de bak bij Gronings marketingbureau

Vindicaters niet aan de bak bij Gronings marketingbureau

Sollicitanten die in het verleden lid zijn geweest van studentenvereniging Vindicat kunnen een baan bij het Groningse marketingbureau Sellian op hun buik schrijven. Dat staat in het ‘Geen Eikels-beleid’ van het bedrijf.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ook ex-leden van vergelijkbare studentenverenigingen uit de rest van het land hoeven niet bij Sellian te solliciteren, schrijft mede-eigenaar Ernst Wallinga in een blog.

Aanleiding zijn de recente incidenten bij Vindicat. Wallinga spreekt van een ‘smet op onze mooie stad’.

Volgens Wallinga is het achterhaald dat het lidmaatschap van ‘het corps’ toegang biedt tot betere functies omdat ex-leden elkaar banen toeschuiven. Mensen worden tegenwoordig geselecteerd op talent, zegt de ondernemer. “Gebrek aan talent kan je niet maskeren met een lidmaatschap van een vereniging of het doorlopen van een studie."

Wethouder Paul de Rook reageert op Twitter op het besluit. "Kritiek op incidenten is erg terecht, maar dit dreigt om te slaan in een hetze. Generalisatie op basis van rotte appels is ook hier niet fair", twittert hij.Door het weigeren van ex-Vindicaters willen de eigenaren van Sellian de cultuur van hun bedrijf bewaken. “Wij bewaken onze cultuur, omdat we trots zijn op hoe we zijn en ons willen verhouden tot onze omgeving. Respectvol en beschaafd. Want we willen geen eikels in de club die graag andere eikels naar binnen halen.”