nieuws

11 sep 2017, 10:10

Vindicat: ‘Geen sprake van vernielingen in sushi-restaurant’

Vindicat: ‘Geen sprake van vernielingen in sushi-restaurant’

Leden van Vindicat hebben geen vernielingen aangericht tijdens een feest in de Sushi Mall. Verschillende media lieten zondag weten dat een etentje met honderden studenten compleet uit de hand was gelopen. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens stadsblog Sikkom zouden de leden het personeel hebben geschoffeerd, tegen muren hebben geplast en met glazen hebben gegooid. “Uit gesprekken met meerdere bedrijfsleiders (van het restaurant, red.) komt niet naar voren dat de gasten zich ernstig hebben misdragen”, aldus rector Marc Mohr.  Er zou geen sprake zijn van schade, meldt het bestuur. Ook zouden de leden van Vindicat volgende keer 'gewoon weer welkom zijn'. 

Maatregelen
Het bestuur erkent echter wel dat de politie ter plaatse is geweest voor een melding van geluidsoverlast. Daarom overlegt het bestuur maandagochtend met de huisoudsten om hun verhaal over de bewuste avond te horen. 

Volgens Vindicat zullen alsnog gepaste maatregelen volgen als leden zich hebben misdragen.

Opspraak
Het studentencorps uit Groningen is het afgelopen jaar meerdere malen onder vuur komen te liggen. Zo was er onder meer een incident waarbij een lid van Vindicat tijdens een ontgroening op het hoofd van een aspirant-lid was gaan staan. Er ging een zogeheten bangalijst rond en vorige week nog kwam zustervereniging Aegir in opspraak door eenzelfde lijst.