nieuws

11 okt 2016, 13:01

Vijf miljoen bezoekers voor ‘nieuwe’ Groninger Museum

Vijf miljoen bezoekers voor ‘nieuwe’ Groninger Museum

Het Groninger Museum heeft sinds de opening van het nieuwe Museumeiland in 1994 vijf miljoen bezoekers getrokken. De 62-jarige Zwanette Tutert werd dinsdag met een bloemetje verwelkomd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De uit Holten afkomstige Tutert deed samen met haar man een dagje Groningen aan en een bezoek aan het museum mocht niet ontbreken. , waarbij een bezoek aan het Groninger Museum niet mocht ontbreken. “Mijn man en ik hadden het er gisteren nog over, stel dat wij die vijf miljoenste bezoeker zijn!”.

Tutert liet weten binnenkort weer terug te komen naar Groningen voor de tentoonstelling Rodin – Genius at Work. Die tentoonstelling begint op zaterdag 19 november. Ze kan zich tot die tijd al helemaal inleven, want ze kreeg als 5 miljoenste bezoeker een vierdaagse reis naar Parijs, de stad van Rodin. Ze bezoekt onder andere het Musée Rodin Parijs, Musée Rodin Meudon en Museum Middelheim Antwerpen.

Het nieuwe museumeiland is al meer dan twintig jaar open. Hoofdarchitect was Alessandro Mendini, maar ook vormgever Michele de Lucchi, Philippe Starck en Coop Himmelb(l)au werkten mee aan het ontwerp.