nieuws

19 sep 2016, 14:02

VIDEO: Daar komt ie aan…ereboog en warm welkom voor eerste vlucht uit Kopenhagen

Maandagochtend landde op Groningen Airport Eelde het eerste vliegtuig uit Kopenhagen. De GIC was erbij.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het was een drukte van belang maandagmorgen op Groningen Airport Eelde. Daar werd de nieuwe directe lijnverbinding op Kopenhagen gepresenteerd. Het eerste vliegtuig uit Kopenhagen arriveerde precies om kwart voor negen en werd door spuitwagens van de brandweer met een ereboog welkom geheten. Voortaan gaan er dagelijks vluchten naar Kopenhagen. Daar kan men vervolgens eventueel overstappen op vluchten naar bestemmingen in de hele wereld. In vergelijking tot Schiphol kan dat leiden tot een tijdwinst voor vele uren, en dat kan vooral voor ondernemers aantrekkelijk zijn.

 

‘Dit is een versteviging van de luchthaven Groningen Airport Eelde. Want het eerste dat bedrijven als Google, Siemens, Vopa of IBM vragen, wanneer ze informeren naar mogelijkheden in Groningen, is: “is there an airport?”. Voor de noordelijke economie is een luchthaven daarom van groot belang. Als je eerst maar investeert in infrastructuur volgen de investeringen vanzelf: “business volgt infrastructuur!”, aldus Harm Post, directeur van Groningen Seaports, en voorzitter van de noordelijke vereniging van consuls.

 

Onder de vele aanwezigen waren Luchthavendirecteur Marco van de Kreeke, Commissaris van de Koning J. Tichelaar en Burgemeester M. Tijssen van Eelde. Op de vlucht zaten o.a. de Nederlandse Ambassadeur in Kopenhagen,  Dhr. Swarttouw; Executive Director Business Development,  Sven Kukemelk;  Route Development Manager Copenhagen Airport,  Oliver Petersen; en een delegatie vanuit Örebro Airport.