nieuws

04 jan 2018, 09:09

Verslaggever Rob Mulder werkt niet mee aan onderzoek vuurwerkitem

Verslaggever Rob Mulder werkt niet mee aan onderzoek vuurwerkitem

Verslaggever Rob Mulder weigert mee te werken aan het externe onderzoek dat RTV Noord instelt naar het omstreden vuurwerkitem van de journalist. Mulder is het er niet mee eens dat hij de uiteindelijke reconstructie niet mag inzien. Ook vindt hij dat niet de hoofdredactie van RTV Noord, maar Pieter Sijpersma als onafhankelijk extern onderzoeker conclusies aan het onderzoek moet verbinden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

RTV Noord heeft Pieter Sijpersma gevraagd een reconstructie te maken van hoe het omstreden vuurwerkitem van Mulder tot stand is gekomen. Afgelopen week ontstond commotie omdat de verkoop van illegaal vuurwerk in scene zou zijn gezet. De ‘illegale’ handelaar in het item bleek uiteindelijk dezelfde te zijn als de verkoper van het legale vuurwerk, Daniel Westra. Later bleek ook dat Mulder een vuurwerkpakket cadeau heeft gekregen van de handelaar.

Hoofdredacteur Mischa van den Berg heeft Sijpersma gevraagd een integriteitsonderzoek uit te voeren. Dat Mulder nu  heeft aangegeven niet aan het onderzoek mee te willen werken, is niet verstandig, zegt Van den Berg in het Dagblad van het Noorden. “Maar hij blijft uitgenodigd zijn visie te geven.”

Rob Mulder laat op zijn Facebook-pagina weten dat hij erg teleurgesteld is over de gang van zaken. “Omdat nu niet helder kan worden wie welke rol heeft gespeeld, waar de verantwoordelijkheden hebben gelegen en hoe daarmee is omgegaan. Van transparantie is in dit extern onderzoek dus geen sprake.”

De journalist liet eerder al weten dat het vuurwerkpakket dat hij van de handelaar kreeg een ‘cadeau’ was en zeker geen beloning voor gemaakte reclame.