nieuws

23 feb 2016, 10:10

Versiercoach niet meer welkom op RUG

De Rijksuniversiteit Groningen wil niet meer dat gastdocent Ali Mohammed lessen geeft op de universiteit. De man kwam in opspraak omdat hij zich profileert als ‘versiercoach’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Universiteitskrant (UK) meldde maandag dat na een gesprek met Mohammed is besloten om niet meer van zijn diensten gebruik te maken.

De gastdocent kwam in opspraak omdat hij als versiercoach een RUG-studente zou hebben lastig gevallen. Hij zou z’n positie als gastdocent hebben gebruikt om indruk te maken. De studente voelde zich daardoor ongemakkelijk en geïntimideerd.

Ali Mohammed was niet alleen gastdocent, maar leerde jongens via een betaalde online cursus hoe ze vrouwen kunnen versieren. Dat is volgens de universiteit niet verenigbaar met zijn taken op de RUG. Hij zou daar lessen hebben gegeven aan farmaciestudenten om ze beter te leren communiceren met patiënten.

Volgens de oprichter van Versiercoach.nl, Tim Veninga, zijn alle klachten over intimidatie uit de lucht gegrepen. "De afgelopen anderhalf jaar zijn zowel mijn oud-medewerker Ali als ik niet in Groningen geweest", aldus Veninga in een reactie.