nieuws

01 feb 2017, 09:09

Verdachten No Surrender dreigden vingers Groninger af te knippen

Verdachten No Surrender dreigden vingers Groninger af te knippen

Leden van motorclub No Surrender, die vorig jaar een 47-jarige Groninger hebben ontvoerd en ernstig hebben mishandeld, zouden gedreigd hebben de vingers van het slachtoffer af te knippen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ook zouden ze van plan zijn geweest om de No Surrender-tatoeage op de buik van de Groninger weg te branden met een strijkijzer.

Volgens RTV Noord blijkt uit de voorlopige dagvaarding dat de man zwaar mishandeld is. De Groninger werd met de dood bedreigd en geschopt en geslagen, waarbij gebruik werd gemaakt van handschoenen met leren  noppen erop.   

Na de mishandeling reden de verdachten met het slachtoffer naar De Papiermolen waar zijn zoon klaar stond met 5000 euro, zoals de verdachten hadden geëist. Vervolgens werd hij in een busje geladen en half ontkleed in een bos in de buurt van Glimmen achtergelaten.

Ook daarna was het nog niet klaar. De verdachten eisten meer geld en hebben hem opgewacht bij het ziekenhuis.  Bovendien zijn ze twee keer bij zijn woning langs geweest en is zijn familie bedreigd, zegt persofficier Pieter van Rest.

Omdat het binnen No Surrender not done is om met de politie te praten, beroepen de vier verdachten zich op hun zwijgrecht.

Vrijdag verschijnen de verdachten voor het eerst voor de rechter. Het gaat om een proforma-zitting.