nieuws

20 aug 2015, 16:04

Verdacht pakketje blijkt oude rugzak

Verdacht pakketje blijkt oude rugzak

Het pakketje dat donderdagmiddag werd aangetroffen bij een filiaal van de Jumbo naast de Euroborg in Groningen, blijkt geen explosief te zijn. Het gaat om een oude rugzak, meldt de politie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bomverkenners hebben het pakketje, dat was aangetroffen door de bedrijfsleider van de supermarkt, uit de prullenmand gehaald en onderzocht. Op basis van de uitkomsten van dat onderzoek, in combinatie met getuigenverklaringen en camerabeelden, concludeert de politie dat het om vals alarm gaat.

De supermarkt, een school en de fanshop van de Euroborg werden uit voorzorg door de politie ontruimd.

Jumbo is al een tijdje doelwit van afpersing. Bij de vestiging waar donderdag vals alarm was, werd begin juli een bommelding gedaan. Ook toen werd het filiaal ontruimd. Bij twee andere winkels in Groningen zijn afgelopen tijd wel explosieven gevonden. Bij een Jumbo in Zwolle werd later nog een verjaardagskaart met daarin een explosieve stof bezorgd.

Vorige week riep de politie de hulp van het publiek in bij de speurtocht naar de afperser. Het zou een man uit Groningen zijn tussen de twintig en veertig jaar. Hij eist een niet bekendgemaakte hoeveelheid bitcoins (virtuele munteenheid) van het supermarktbedrijf. De politie heeft tot nu toe zo'n 400 tips over de zaak binnen gekregen.