nieuws

20 aug 2015, 15:03

Verdacht pakketje bij Jumbo Euroborg (update)

Verdacht pakketje bij Jumbo Euroborg (update)

Bij een filiaal van Jumbo bij de Euroborg in Groningen is donderdagmiddag een pakketje gevonden. De supermarkt, het nabijgelegen Alfa College en de fanshop van de Euroborg zijn uit voorzorg ontruimd, zo meldt de politie. De politie kan nog niet zeggen hoe lang de ontruiming gaat duren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het verdachte pakketje werd door de bedrijfsleider van de supermarkt aangetroffen in een prullenbak. Hij schakelde de politie in. De omgeving is afgezet. Inmiddels zijn twee bomverkenners van de politie aanwezig om het pakketje te onderzoeken. Het is nog onduidelijk om wat voor pakketje het gaat.

Jumbo is al een tijdje doelwit van afpersing. Het is het vierde incident bij een vestiging van Jumbo in Groningen. De vestiging waar donderdag een verdacht pakketje werd gevonden, is begin juli ook al ontruimd na een bommelding. Toen werd er niets aangetroffen. Bij twee andere winkels in Groningen zijn afgelopen tijd wel explosieven gevonden. Bij een Jumbo in Zwolle werd later nog een verjaardagskaart met daarin een explosieve stof bezorgd.

Vorige week riep de politie de hulp van het publiek in bij de speurtocht naar de afperser. Het zou een man uit Groningen zijn tussen de twintig en veertig jaar. Hij eist een niet bekendgemaakte hoeveelheid bitcoins (virtuele munteenheid) van het supermarktbedrijf. De politie heeft tot nu toe zo'n 400 tips over de zaak binnen gekregen