Nieuws

Veelbesproken Oktoberfest krijgt geen vergunning van gemeente

De organisator van het Oktoberfest op de drafbaan in Groningen krijgt van de gemeente geen vergunning. Hoofdreden is dat de veiligheid van bezoekers niet kan worden gegarandeerd. Dat meldt de gemeente Groningen dinsdag.


Leestijd: 1 minuut

Veelbesproken Oktoberfest krijgt geen vergunning van gemeente
Veelbesproken Oktoberfest krijgt geen vergunning van gemeente

Dat meldt de gemeente Groningen dinsdag.

De organisator heeft een brief van burgemeester Den Oudsten gekregen waarin staat dat de vergunning voor de feesten op 3, 4 en 5 november wordt geweigerd. Daar kan hij tot woensdagmiddag vijf uur nog tegen in bezwaar gaan.

Zorgen over veiligheid
Volgens een woordvoerder van de gemeente is er geen vertrouwen in de veiligheid van de bezoekers. “Er zijn bijvoorbeeld vraagtekens of de beveiliging wel kan worden betaald”, aldus de zegsman.

Daarnaast zijn er zorgen over de openbare orde. “We wilden dat een externe partij werd betrokken in de organisatie van het feest, maar die heeft ons ook laten weten geen vertrouwen te hebben in een goede afloop. We willen geen risico’s lopen en daarom heeft de burgemeester de vergunning geweigerd.”

Veelbesproken
Het feest is veelbesproken. Verschillende betrokkenen uitten deze week al hun twijfels over de organisatie. De kledingsponsor trok zich terug en één van de drie feestavonden werd al geschrapt. Biermerk Hofbraü klaagde dat het Oktoberfest ten onrechte hun naam gebruikte, terwijl er alleen maar bier van dat merk werd geschonken.

Vorig jaar liep het Oktoberfest in Alkmaar uit op een mislukking. Op het laatste moment werden daar twee feestavonden geschrapt, maar gedupeerden kregen geen geld terug. Ook was het bier en eten erg snel op.

Het Oktoberfest zou dit weekend in Den Haag plaatsvinden. Ook daar kreeg de organisatie geen vergunning omdat er twijfels waren over de veiligheid van bezoekers.

Kaartjes
Het is nog niet bekend of de mensen die een kaartje hebben gekocht hun geld ook terug kunnen krijgen.