nieuws

02 dec 2016, 16:04

Vanavond Mega Kino Klandestino in de Oosterkerk

Na weken van geheimhouding is zojuist bekend gemaakt dat de zesde editie van Kino Klandestino vanavond (vrijdag 2 december) zal plaatsvinden in de Oosterkerk te Groningen. Dit markante gebouw is omgetoverd tot mega bioscoop waar een groot publiek kan genieten van een Scandinavische speelfilm. Voor nieuwsgierige filmliefhebbers een unieke kans om deze bijzondere kerk van binnen te zien. Er zijn nog kaarten aan de deur te bemachtigen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Simon and Garfunkel

Dominee Rinze IJbema verwelkomt het publiek en ook organist Peter Zwarts levert een bijdrage aan Kino Klandestino #6. Muziek speelt een centrale rol in de kerk en ook in de film die vertoond wordt. Het publiek kreeg de afgelopen weken via een speciale nieuwsbrief en social media hints voorgeschoteld waarmee ze de locatie konden traceren. Simon and Garfunkel kwamen meerdere malen voorbij met hun ‘greatest hints’. Om welke film het gaat blijft tot het laatste moment geheim.

Hoogtepunt in underground cinema

Deze mega editie van Kino Klandestino belooft een absoluut hoogtepunt te worden in de geschiedenis van underground filmvertoning in Groningen. Kino Klandestino opent deuren die normaal gesloten blijven en brengt filmliefhebbers op plaatsen waar ze nog nooit zijn geweest. Eerdere edities waren in Theater de Machinefabriek, klimcentrum Bjoeks, Manege d'Oude Held, Gruno Asfalt Recycling en een leegstaand zwembad in Vinkhuizen.

Vrijdag 2 december 2016

Lokatie: Oosterkerk - ingang S.S. Rosensteinlaan 21 Groningen
Inloop: 19:30 uur
Start film: 20:30 uur
Kaarten: €12,50 aan de deur

www.kinoklandestino.nl
 

De film is Noors gesproken en heeft Engelse ondertiteling. Auto’s parkeren in parkeergarage Bloemsingel 2. Cash only, geen pin. Er zijn nog genoeg kaarten aan de deur verkrijgbaar. Kom op tijd!


Disclaimer: Kino Klandestino is uitsluitend bedoeld voor een avontuurlijk en nieuwsgierig filmpubliek dat de stad Groningen en haar unieke gebouwen beter wil leren kennen.