nieuws

22 aug 2017, 10:10

Vanaf volgende week groot onderhoud aan A7

Vanaf volgende week groot onderhoud aan A7

Rijkswaterstaat begint volgende week maandag met groot onderhoud aan de A7 bij Winschoten. Er is tot 15 september enige verkeershinder, vooral in de nachtelijke uren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De werkzaamheden vinden eerst plaats bij de Beerstertunnel. Er wordt voornamelijk ’s nachts en in het weekend gewerkt en dan is er maar één rijbaan beschikbaar. Het verkeer heeft daar niet heel veel last van.

Vervolgens vindt in de periode van 5 tot 30 oktober groot onderhoud aan de A7 tussen Westerbroek en Zuidbroek plaats. Tijdens deze periode wordt de asfaltlaag van de hoofdrijbaan vervangen. Omdat er voornamelijk ’s nachts en in het weekeinde wordt gewerkt, is de hinder voor de weggebruiker ook bij deze werkzaamheden naar verwachting gering.

Iedere tien jaar
Groot onderhoud aan Rijkswegen vindt iedere tien jaar plaats. Door het intensieve gebruik van de weg moet asfalt worden vervangen, voegen in het wegdek bij bruggen en viaducten hersteld en er worden diverse aanvullende werkzaamheden uitgevoerd.

Rijkswaterstaat informeert de weggebruikers via verschillende kanalen, waaronder de regionale media. Ook treft men informatie aan op de websites www.rijkswegennoord.nlwww.groningenbereikbaar.nl en www.vananaarbeter.nl. Verder verstuurt Rijkswaterstaat regelmatig berichten met nieuwsfeitjes via Twitter. Voor vragen over de wegwerkzaamheden kan men terecht bij het 0800-nummer van Rijkswaterstaat.