nieuws

04 mrt 2019, 10:10

Vanaf maandag weer vluchten tussen Eelde en Kopenhagen

Vanaf maandag weer vluchten tussen Eelde en Kopenhagen

Op maandagochtend is de eerste vlucht van Groningen Airport Eelde naar Kopenhagen vertrokken. AIS Airlines vliegt vanaf maandag elke werkdag twee keer naar de Deense hoofdstad. Bij aankomst van de retourvlucht vanuit Kopenhagen werd het toestel feestelijk onthaald met een ereboog.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Product voor de zakelijke reiziger

De vluchten worden uitgevoerd door een Jetstream 32. AIS Airlines richt zich voornamelijk op de zakelijke reiziger die in één dag heen en weer kunnen vliegen. Volgens Marco van de Kreeke, directeur Groningen Airport Eelde, blijkt dat vanuit Noord-Nederland veel reizigers frequent voor zakelijke afspraken naar Kopenhagen vliegen. “We zijn blij dat AIS Airlines deze marktbehoefte gaat invullen”, zegt hij. 

Tickets voor de vlucht tussen Groningen en Kopenhagen zijn verkrijgbaar vanaf 99 euro voor een enkele reis. Op werkdagen vertrekt het vliegtuig vanuit Groningen om 06:45 en 18:45 uur en kun je om 08.25 en 20:25 weer terugvliegen vanuit Kopenhagen. De vlucht duurt ongeveer een uur en vijftien minuten. 

Voordelen zakelijke passagiers

Ook Flybe voert dagelijks een lijndienst uit vanaf Groningen Airport Eelde. Zij vliegen 11 keer per week naar London Southend Airport. Zowel de lijndienst naar Kopenhagen als naar Londen zijn ideaal voor de zakelijke reiziger. Door de goede bereikbaarheid van de luchthaven, parkeren voor de deur en de korte inchecktijden profiteert de reiziger op Groningen Airport Eelde van tijdwinst en comfort.

Bowy Odink, Commercieel manager Groningen Airport Eelde: “Als je in Noord-Nederland woont en je moet voor een zakelijke afspraak in Londen of Kopenhagen zijn kan je niet anders dan voor Groningen Airport Eelde kiezen.”