nieuws

27 jan 2016, 14:02

Van de Looi weg na dit seizoen

Van de Looi weg na dit seizoen

FC Groningen-trainer Erwin van de Looi vertrekt na dit seizoen bij de club. FC Groningen maakte vandaag bekend dat de trainer zijn contract niet wil verlengen. Vanmiddag rond 17:00 uur is er een toelichting van de FC en Van de Looi.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Erwin van de Looi is bezig aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer van FC Groningen. In zijn eerste twee seizoenen wist de coach twee keer Europees voetbal te halen met zijn ploeg. Dat realiseerde Van de Looi vorig jaar door middel van het winnen van de KNVB-beker. De bekerwinst in 2015 was de eerste en tot nu toe enige tastbare prijs in de geschiedenis van de club. Van de Looi is daarom ook de meest succesvolle trainer van FC Groningen ooit. 

Van de Looi is in diverse functies al veertien jaar werkzaam binnen FC Groningen; van speler tot hoofdtrainer. Tussendoor was hij werkzaam in de jeugdopleiding op Sportpark Corpus den Hoorn, trainer/coach van FC Groningen A1, van Jong FC Groningen en assistent-trainer bij het eerste elftal.

Van de Looi is sinds 2013 eindverantwoordelijke voor de sportieve prestaties van de hoofdmacht van FC Groningen. Hij stond tot nu toe 112 officiële wedstrijden langs de lijn als trainer/coach van FC Groningen. Van al die wedstrijden won Van de Looi er 44 en werd het 33 keer gelijk. Bij 35 duels moest hij zich als trainer de meerdere erkennen in een tegenstander.