nieuws

18 sep 2015, 09:09

Twee aanhoudingen en drie gewonden na rellen

Twee aanhoudingen en drie gewonden na rellen

De politie heeft donderdag twee aanhoudingen verricht bij de rellen in het centrum van Groningen. Franse supporters zochten de confrontatie met Groningen-supporters en de politie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De twee personen die zijn opgepakt worden verdacht van openlijke geweldpleging en belediging. Het is niet duidelijk of het Franse supporters zijn. De politie sluit niet uit dat na bestudering van videobeelden meer aanhoudingen worden verricht.

De ongeregeldheden vonden plaats in de aanloop van het Europa League-duel tussen FC Groningen en Olympique Marseille. De Franse supporters hadden met het Poeleplein hun eigen ‘fanzone’ gekregen, maar wisten in een onbewaakt moment de Grote Markt op te stormen. Ze gooiden daar met stoelen en andere voorwerpen naar omstanders.

Nadat de supporters met bussen naar het stadion werden gebracht, keerde de rust in het centrum van Groningen terug.

Burgemeester Den Oudsten kon gisteravond nog niet verklaren waarom er in eerste instantie geen arrestaties waren verricht. Hij gaat in gesprek met de politie, maar liet op RTV Noord ook weten dat ongeregeldheden een beetje “all in the game” zijn. “We weten dat we voorzichtig moeten zijn met supporters van Olympique Marseille”, aldus Den Oudsten.